Heerlijk spieren met een zelfgemaakt sausje van verse kruiden en yoghurt.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 nieuwe aardappelen
- 4 eieren
- 2 courgettes (500 gram totaal)
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- peper
- 2 takjes peterselie
- 2 takjes selderij
- 5 eetlepels halfvolle yoghurt
- rozemarijn
Materialen
- grillpan
- spiesen
Bereiding
- Maak de aardappelen onder de kraan goed schoon.
- Kook de aardappelen met de eieren 10 minuten.
- Was de courgettes en schaaf ze in dunne repen. Druppel er wat olie overheen.
- Laat de groente in een grillpan in 5 minuten gaar roosteren.
- Pers het teentje knoflook boven de courgette en meng dit met wat peper door de groente. Laat dit daarna goed afkoelen.
- Snijd de aardappelen in parten. Rijg ze aan spiesen en bestrijk ze met wat olie.
- Rooster de aardappelen in de grillpan in ca. 10 minuten verder gaar en goudgeel. Keer deze regelmatig.
- Was de peterselie en de selderij en knip de blaadjes klein.
- Maak een sausje van de yoghurt, de peterselie en selderij en wat peper.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Strooi wat rozemarijn over de aardappelen en geef het sausje, de parten ei en de courgette erbij.
Menusuggestie
Ook lekker is om bacon te bakken in de pan en deze naast het gerecht te serveren voor nóg meer smaak.
Ingrediënten over?
Verse kruiden: Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.Gebruik de kruiden in deze zomerse couscous.
Duurzaam
Courgette is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Vrij van gluten
Voedingswaardentabel
Energie 540 kcal
Eiwit 20 gram
Koolhydraten 40 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Vezels 6 gram
Zout 0,5 gram
- Voedingscentrum