Ananas met gesuikerde muntblaadjes

De kwaliteit van een verse ananas is essentieel. Te vroeg gerijpte vruchten smaken zuur en te rijpe exemplaren hebben glazig tot bruinachtig vruchtvlees en ruiken zelfs een beetje gistachtig. De ananasAan de buitenkant van de vrucht is de rijpheid niet te herkennen. Wel aan de geur, een ananas moet een frisse zoetige geur hebben. Het vruchtvlees moet stevig zijn, geen zachte plekken hebben en de harde puntjes die uit de ogen (de blaadjes aan de buitenkant) steken, moeten bruin van kleur zijn. Een ananas kan op verschillende manieren worden schoongemaakt. Schil met een scherp mes de ananas van boven naar beneden, verwijder boven- en onderkant en de achtergebleven ogen. Snijd de vrucht vervolgens in plakken. Of snijd de ananas overlangs met een kartelmes doormidden. Snijd beide helften in de lengte in drie gelijke delen. Verwijder de harde kern in het midden (vaak houtig) van de parten en snijd het vruchtvlees los, maar laat het in de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en leg deze verspringend terug op de schil. 

Bereidingsduur 
gemiddeld

Ingrediënten

  • Ingredienten
  • 15 blaadjes munt
  • 1 eiwit
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1 dl water
  • 30 gram poedersuiker
  • 2 citroenen
  • 1 ananas