Banaan en ananas: proef de tropen!
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 0-15 minuten nagerecht
Ingrediënten
- 1 rijpe banaan
- 1 schijf verse ananas
- 1 theelepel citroensap
- 2 bolletjes yoghurtijs
Bereiding
- Snijd van de banaan 2 plakjes met schil voor garnering. Pel de rest van de banaan.
- Pureer de banaan in de keukenmachine of met een staafmixer met de ananas, wat citroensap en het ijs tot een schuimige puree.
- Verdeel de shake over 2 glazen en steek de plakjes banaan op de rand van het glas. Geef er een lepel bij.
Ingrediënten over?
Ananas komt uit een tropisch klimaat en kan niet goed tegen de kou. Bewaar een ananas buiten de koelkast op een droge plek tot ongeveer 7 dagen. Gebruik een stuk verse ananas in een fruit- of groentesalade. Bewaar een rest afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
Duurzaam
Banaan heeft deze maand (augustus) een lage klimaatbelasting.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
Voedingswaardentabel
Energie 175 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 35 gram
Waarvan suikers 30 gram
Vet 2 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Vezels 2 gram
Zout < 0,1 gram