Banaanpannenkoekjes met rood fruit

Getty Images

Op deze manier kun je ook van fruit genieten!

Aantal personen: 2                     Bereidingstijd: 15-30 minuten 

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel volkoren tarwemeel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 50 gram roodfruit (diepvries)
  • kaneel

Bereiding

  1. Pel de banaan, snijd hem in plakjes en doe hem in een hoge beker.
  2. Voeg de eieren en het tarwemeel toe en pureer met een staafmixer tot een glad beslag.
  3. Als je geen staafmixer hebt prak de banaan dan met een vork en mix de eieren en het meel erdoorheen. 
  4. Verhit een beetje margarine in de pan en bak 4 kleine pannenkoekjes.
  5. Voeg de rest van de margarine toe en bak er nog 4.
  6. Verwarm het roodfruit in een pannetje of de magnetron en voeg er wat kaneel aan toe.
  7. Verdeel het warme fruit over de pannenkoekjes.

Duurzaam

Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaardentabel

Energie:                                         255 kcal
Eiwit:                                                8 gram
Koolhydraten:                             20 gram
Waarvan suikers:                       10 gram
Vet:                                                 15 gram
Waarvan verzadigd:                     3 gram
Vezels:                                              2 gram
Zout:                                              0,2 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum