Getty Images
Een heerlijk begin van de week met deze bleekselderijsalade met vijgen. Dit hoofdgerecht staat binnen 15 minuten op tafel en is geschikt voor 2 personen. Laat het u smaken!
Ingrediënten
- 1/2 struik bleekselderij
- 4 gedroogde vijgen
- ½ perssinaasappel
- 1 eetlepel slasaus, 25% olie
- 2 eetlepels zure room
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel azijn
Bereiding
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
- Snijd de gedroogde vijgen in smalle repen.
- Pers de sinaasappel uit.
- Maak een sausje van de zure room, de yoghurt, het sinaasappelsap, de azijn suiker en wat peper.
- Meng alles door elkaar.
Menusuggestie
Lekker met een vegetarische schijf en aardappelpuree.
Voor deze menusuggestie heb je nodig:
- 2 vegatarische schijven
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden per persoon Recept Menu Energie 160kcal 485 kcal Eiwit 4 gram 15 gram Koolhydraten 25 gram 60 gram Vet 3 gram 15 gram Verzadigd vet 2 gram 4 gram Vezels 6 gram 10 gram Zout 0,37 gram 0,6 gram
Bron
- Voedingscentrum