Gemakkelijk om te maken, maar een heerlijke combinatie. Een perfect recept voor meerdere personen.
Aantal personen: 10 Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
- 3 eieren
- 3 takjes dille
- 10 theelepels mayonaise
- 10 broodjes
- halvarine
- 2 handjes spinazie of een slasoort naar keuze
- 10 plakken gerookte zalm (40 gram per plak)
Bereiding
- Kook de eieren in 10 minuten hard en snijd ze in plakjes.
- Was de dille en hak de takjes fijn.
- Meng de dille door de mayonaise.
- Snijd de broodjes open.
- Besmeer de broodjes met halvarine en mayonaise.
- Beleg de broodjes met spinazie, zalm en plakjes ei.
Duurzaam
Spinazie: is deze maand (april) een seizoensproduct.
Zalm: voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Atlantische zalm met ASC of biologisch.
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
Voedingswaardentabel
Energie: 295 kcal
Eiwit: 15 gram
Koolhydraten: 25 gram
Waarvan suikers: 1 gram
Vet: 15 gram
Waarvan verzadigd: 3 gram
Vezels: 4 gram
Zout: 0,5 gram
- Voedingscentrum