Broodje met zalm en ei

Getty Images

Gemakkelijk om te maken, maar een heerlijke combinatie. Een perfect recept voor meerdere personen.

Aantal personen: 10                 Bereidingstijd: 15-30 minuten

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 3 takjes dille
  • 10 theelepels mayonaise
  • 10 broodjes
  • halvarine
  • 2 handjes spinazie of een slasoort naar keuze
  • 10 plakken gerookte zalm (40 gram per plak)

Bereiding

  1. Kook de eieren in 10 minuten hard en snijd ze in plakjes.
  2. Was de dille en hak de takjes fijn.
  3. Meng de dille door de mayonaise.
  4. Snijd de broodjes open.
  5. Besmeer de broodjes met halvarine en mayonaise.
  6. Beleg de broodjes met spinazie, zalm en plakjes ei.

Duurzaam

Spinazie: is deze maand (april) een seizoensproduct.
Zalm: voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Atlantische zalm met ASC of biologisch.
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaardentabel

Energie:                                         295 kcal
Eiwit:                                              15 gram
Koolhydraten:                             25 gram
Waarvan suikers:                         1 gram
Vet:                                                 15 gram
Waarvan verzadigd:                     3 gram
Vezels:                                              4 gram
Zout:                                              0,5 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum