Getty Images
Dit heerlijke recept met bulgur is lekker voor de afwisseling en ook nog eens snel klaar.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 150 gram bulgur
- 2 eetlepels cashewnoten
- 150 gram tofu
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- ½ theelepel gemalen komijn
- 400 gram roerbakgroente of een rest groente evt. aangevuld met roerbakgroente
- peper
- 2 eetlepels olie
- 8 takjes koriander
Bereiding
- Doe de bulgur in een kom en schenk er 400 ml kokend water over. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen.
- Rooster de cashewnoten eventueel in een droge koekenpan licht.
- Snijd de tofu in blokjes en meng ze met gerookt paprikapoeder, komijn en royaal peper.
- Roerbak de groente en de tofu in de hete olie in enkele minuten gaar.
- Was de koriander en knip het klein.
- Laat de bulgur in een zeef uitlekken.
- Meng de bulgur door het groente-tofumengsel of geef het er apart bij.
- Strooi de cashewnoten en de koriander erover.
Ingrediënten over?
Restje groente:
Laat restjes snel afkoelen. Bewaar ze goed afgesloten maximaal 2 dagen in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Tofu:
Bewaar een stuk tofu onder water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries het eventueel in, dan is het nog 3 maanden houdbaar. Gebruik de rest van de tofu in deze lekkere groentetajine.
Voedingswaarden
Energie
595kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum