Hartig en gezond gerecht met bonen, tomaten, paprika en een vleugje pit.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 flinke ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode en 1 groene paprika
- ½ rode peper
- 1 theelepel gemalen komijn
- gerookt paprikapoeder
- kaneel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 75 gram zilvervliesrijst
- 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 400 gram)
- ½ avocado
- ½ limoen
- 8 takjes koriander
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika’s in blokjes en de peper in reepjes.
- Fruit de ui en de knoflook met de komijn, paprikapoeder en kaneel zacht in de olie.
- Voeg de paprika en de tomatenblokjes toe en laat dit 10 minuten zacht sudderen.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Spoel de kidneybonen in een zeef af. Warm de kidneybonen mee in de tomatensaus.
- Snijd de halve avocado in smalle reepjes en druppel er wat limoensap over.
- Snijd de halve limoen in partjes.
- Was de koriander en knip het grof.
- Geef de chili met de rijst, avocado en een partje limoen en strooi er koriander over.
Ingrediënten over?
Halve limoen: bewaar een halve limoen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plasticfolie maximaal 4 dagen in de koelkast. Gebruik de limoen bijvoorbeeld voor deze frisse ananassalsa met tofu.
Duurzaam
Paprika heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie: 295 kcal
Eiwit: 25 gram
Koolhydraten: 70 gram
Waarvan suikers: 15 gram
Vet: 20 gram
Waarvan verzadigd vet: 2 gram
Vezels: 25 gram
Zout: 1,1 gram
- Voedingscentrum