Chocolade-koffievla

Getty Images

Chocola en koffie. Beide heerlijk. In dit recept combineer je deze favorieten en maak je een makkelijk nagerecht, dat nét even anders is.

Aantal personen: 2                Bereidingstijd: 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 klein kopje sterke koffie
  • 250 ml magere chocoladevla met zoetstof
  • 1 blokje pure chocolade
  • 2 sinaasappelschilletjes

Bereiding

  1. Zet een kopje sterke koffie.
  2. Laat de koffie goed koud worden en klop dit door de 250 ml magere chocoladevla.
  3. Verdeel het mengsel over 2 glazen.
  4. Rasp de chocolade er over en garneer met een sinaasappelschilletje.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht varkenshaasje, spinaziesalade met croutons en aardappelen.

Ingrediënten over?

Vla is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar vla altijd in de koelkast op 4 graden. Zet vla na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is vla ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaardentabel

Energie                                              80 kcal
Eiwit                                                  5 gram
Koolhydraten                               15 gram
Waarvan suikers                           7 gram
Vet                                                     1 gram
Waarvan verzadigd vet               1 gram
Vezels                                               1 gram
Zout                                               0,2 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum