Courgettehamgratin

De courgette is in de laatste tien jaar ongelooflijk populair geworden in ons land. Neutraal van smaak en hierdoor op vele manieren toepasbaar. Courgettesoep kan bijna een klassieker op de Nederlandse menukaart worden genoemd, maar ook (roer)gebakken, gestoomd, gestoofd of heel dun gesneden in een salade doet dit familielid van de pompoen het goed in de keuken. Courgettes zijn gezond, rijk aan calcium, fosfor, ijzer, provitamine A en vitamine C. De lekkerste courgettes zijn de jong geoogste exemplaren met een lengte van 15-20 cm. De vruchtgroente is dan heel zacht van smaak en uitstekend geschikt om rauw te eten. Voor deze rolletjes kunnen ook de iets grotere exemplaren worden gebruikt. 

Bereidingsduur 
gemiddeld

Ingrediënten

  • Ingredienten
  • 750 gram courgettes
  • 500 gram nieuwe aardappelen
  • 1-1,5 eetlepel olijfolie
  • zout
  • boter voor het invetten
  • 250 gram boerenham in plakken
  • 2 eieren
  • 2 dl melk
  • bosje bieslook
  • peper
  • paar klontjes boter