Een goed vullende klassieke couscous uit de stoompan met veel heerlijke groentes.
Ingrediënten
- 200 gram kikkererwten
- 1 rode ui
- 1 tomaat
- 1/2 courgette
- 200 gram pompoen
- 1/4 bos koriander
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel komijnzaad
- 150 gram volkoren couscous
Bereiding
Materialen
Stoompan
Bereiding
1. Laat gedroogde kikkererwten een nacht weken in koud water. Laat kikkererwten uit blik uitlekken en spoel ze af met water.
2. Pel de ui en snijd hem in kleine stukjes.
3. Was de tomaat en snijd hem in kleine stukjes.
4. Was de wortel, schraap hem en snijd hem over de lengte in stukken.
5. Was de courgette en snijd hem over de lengte in stukken.
6. Schil de pompoen en snijd in grove stukken.
7. Was de koriander en hak het fijn.
8. Verwarm de margarine in het onderste gedeelte van een stoompan. Voeg de ui en daarna de tomaat toe en bak dit een paar minuten.
9. Schenk 200 ml water in de pan en voeg de koriander, het gember-, paprika- en komijnpoeder toe. Voeg de wortel, courgette, pompoen en kikkererwten toe en laat het 45 minuten koken.
10. Doe de couscous in een ruime kom. Besprenkel de couscous met water en wrijf de korrels goed los.
11. Plaats de couscous in het bovenste gedeelte van de stoompan en laat 15 minuten stomen.
12. Schep de gestoomde couscous weer uit de pan in een grote schaal en laat het afkoelen.
13. Besprenkel de couscous weer met water en wrijf de korrels nogmaals los met je handen.
14. Stoom het nog een keer gedurende 15 minuten.
15. Serveer de couscous op een bord met de groente eroverheen geschept.
Ingrediënten over?
Koriander:
Verse kruiden bewaar je in de koelkast, daar zijn ze nog een paar dagen houdbaar. Wikkel ze in een vochtig keukenpapiertje of in een vochtige theedoek.
Voedingswaarden
- Voedingscentrum