Dit recept is helemaal niet moeilijk en dankzij de kruiden superlekker. Heerlijk al voorgerecht of gewoon als tussendoortje!
Aantal personen: 2 bereidingstijd: 0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ teentje knoflook
- mespunt Provençaalse kruiden
- 6 kleine oesterzwammen
- 2 sneden volkoren brood of 6 sneetjes volkoren stokbrood
Bereiding
- Meng de olie met de uitgeperste knoflook, de kruiden en wat peper.
- Maak de oesterzwammen schoon. Leg ze op een schaal en druppel de olie er op.
- Warm de grill voor.
- Rooster de sneetjes brood onder de grill lichtbruin.
- Rooster de oesterzwammen in enkele minuten onder de grill gaar en bruin. Leg ze op het brood.
Ingrediënten over?
Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw. De overgebleven oesterzwammen kunnen gebruikt worden in een omelet.
Duurzaam
Oesterzwammen is deze maand (april) een seizoensproduct.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
Voedingswaardentabel
Energie 125 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 15 gram
Waarvan suikers 1 gram
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Vezels 3 gram
Zout 0,3 gram
- Voedingscentrum