Getty Images
Het gerecht van vandaag spreekt een aardig mondje Frans. Een heerlijk eenpansgerecht met een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met gegrilde reepjes kipfilet.
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 600 gram aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine rode peper
- 1 bosuitje
- 8 olijven
- 2 eetlepels olijfolie
- Ca. 1 dl bouillon
- Tijm
Bereiding
- Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
- Schil de aardappelen en kook ze 15 minuten in weinig water.
- Voeg de bloemkool toe en kook het geheel verder gaar.
- Maak de ui, de knoflook, de peper en het bosuitje schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers en de peper en het bosuitje in ringetjes.
- Halveer de olijven.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Smoor de peper mee.
- Giet de aardappelen met de bloemkool af en stamp het grof.
- Schep er het uimengsel door met de ringetjes bosui en de olijven.
- Maak de stamppot eventueel wat smeuig met hete bouillon.
- Maak de stamppot op smaak met wat tijm.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 400 kcal | 560 kcal |
Eiwit | 9 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 60 gram | 60 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 9 gram | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum