Zelfgemaakt is zijn visnuggets toch wel het lekkerst. Dit recept is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met bloemkool en aardappelen.
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- ½ kleine rode ui
- 4 tomaten
- 6 sprieten bieslook
- 200 gram tilapiafilet
- 5 eetlepels volkorenmeel
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af.
- Pers de sinaasappel uit.
- Snijd de ui heel fijn.
- Was de tomaten.
- Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
- Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Was het bieslook en knip het klein.
- Meng de stukjes tomaat, de ui, het bieslook, 2 theelepels geraspte sinaasappelschil en 1-2 eetlepels sinaasappelsap.
- Breng op smaak met peper en laat de salsa 15 minuten staan.
- Snijd de tilapiafilet in repen van 2-3 cm dik en halveer de repen.
- Wrijf de stukken vis in met een beetje zout en peper en besprenkel ze met het sinaasappelsap.
- Laat ze zo 5 minuten liggen.
- Meng het volkorenmeel in een diep bord met de kerriepoeder.
- Wentel de tilapia goed door het meel, zodat het aan alle kanten bedekt is.
- Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tilapia in 4-6 minuten rondom bruin en gaar.
- Geef de salsa er bij.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
Energie | 310 kcal | 480 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 50 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 5 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum