Getty Images
Een heerlijk rijk gekruid vegetarisch gerecht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 kleine zoete aardappel
- 1 klein blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
- 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
- 1 blik cannellini bonen of witte bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 limoen
- 50 ml halfvolle yoghurt
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Maak de peper schoon, verwijder zaadlijst en pitjes en snijd de peper in reepjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui, de knoflook, de peper en de specerijen.
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
- Spoel alle bonen af en laat ze uitlekken.
- Doe de blokjes aardappel, alle bonen en de tomatenblokjes in de pan en stoof het gerecht met een deksel op de pan 20 minuten.
- Was de limoen en rasp wat van de schil. Snijd de limoen in parten.
- Roer wat limoenschil en peper door de yoghurt.
- Schep aan tafel een lepel yoghurt op de chili en geef er een partje limoen bij.
Ingrediënten over?
Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Voedingswaarden
Energie
655kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
35 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1700 milligram
Bron
- Voedingscentrum