Getty Images
Een ideaal recept om je restjes mee op te maken en tegelijkertijd lekker te lunchen.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15-30 minuten lunch
Ingrediënten
- 4 eieren
- 50 ml halfvolle melk
- peper
- 2 eetlepels olie
- 1 hand spinazie
- 2 tomaten
- 2 gekookte aardappelen
- 8 takjes bieslook
- 2 eetlepels zuivelspread
Bereiding
- Kluts de eieren met de melk (of water) in een kom.
- Voeg wat peper toe aan de eieren.
- Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de helft van het mengsel op laag vuur tot een omelet.
- Bak nog een omelet in de rest van de olie.
- Laat de omelet afkoelen.
- Was de spinazie en hak hem grof.
- Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
- Snijd de aardappelen in blokjes.
- Was de bieslook en snijd het fijn.
- Doe de zuivelspread in een bakje en voeg er bieslook aan toe.
- Smeer een lepel zuivelspread op de eiwrap.
- Voeg de helft van de spinazie, tomaat en aardappelen toe en rol hem op.
- Herhaal dit met de andere wrap en serveer.
Ingrediënten over?
Spinazie over? Maak er deze makkelijke pasta van: Tagliatelle met spinazie en champignons
Duurzaam
- Spinazie is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
- Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
Voedingswaardentabel
Energie 320 kcal
Eiwit 15 gram
Koolhydraten 15 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram
Vezels 2 gram
Zout 0,6 gram
Bron
- Voedingscentrum