Gezonde tortilla's met spinazie, tomaat en hazelnoot.
aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
- 3 tomaten
- stukje ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram hazelnoten
- 600 gram spinazie of 300 gram diepvriesspinazie
- 1 ei
- peper
- 2 grote of 4 kleine volkoren tortilla's
- 40 gram geraspte, belegen 30+ kaas
Bereiding
- Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de ui en een half teentje knoflook klein.
- Meng de tomatenblokjes met de ui, de knoflook en de olijfolie. Zet de tomatensalsa even apart.
- Hak de hazelnoten klein.
- Was de spinazie. Laat de spinazie met aanhangend water in een grote pan slinken of laat de diepvriesspinazie ontdooien.
- Warm de grill voor.
- Pers het halve teentje knoflook in een grote kom. Voeg het ei toe en klop het los.
- Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en meng het door het ei.
- Voeg de hazelnoten en wat peper toe.
- Verdeel het mengsel over de tortilla’s en rol ze op. Leg ze naast elkaar in een ovenvaste schaal en strooi de kaas erover.
- Laat de tortilla’s onder de hete grill goudgeel bakken. Geef de tomatensalsa erbij.
Ingrediënten over?
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking. Deze is maximaal 7 dagen houdbaar in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Duurzaam
Dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Spinazie is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
Voedingswaardentabel
Energie 595 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 45 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vet 35 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Vezels 8 gram
Zout 1.5 gram
- Voedingscentrum