De combinatie van zoet en fris maakt dit een gerecht tot een heerlijk toetje.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 0-15 minuten
Ingrediënten
- ½ limoen
- 3 eetlepels halfvolle yoghurt
- 2 kleine bananen
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
Bereiding
- Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil.
- Roer wat geraspte limoenschil en een kneepje limoensap door de yoghurt.
- Warm de barbeque of grill voor.
- Snijd de bananen met de schil in de lengte in tweeën.
- Strooi over de snijvlakken een beetje bruine basterdsuiker.
- Laat de suiker onder de hete barbeque of grill smelten en bubbelen. Pas op met verbranden.
- Verdeel de helften over 2 borden met een schepje limoenyoghurt er bij.
Ingrediënten over?
Halve limoen: bewaar een halve limoen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.
Duurzaam
Banaan heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie: 110 kcal
Eiwit: 2 gram
Koolhydraten: 25 gram
Waarvan suikers: 20 gram
Vet: 1 gram
Waarvan verzadigd vet: 0 gram
Vezels: 2 gram
Zout: < 0,1 gram
- Voedingscentrum