Een boterham met hummus (zonder zout) wordt nog lekkerder met gegrilde groente. Een perfect recept voor de zomermaanden!
Aantal personen: 6 Bereidingstijd: 0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine aubergine
- ½ courgette
- 1 paprika
- ½ eetlepel olijfolie
- tijm
- 3 volkoren boterhammen
- hummus zonder zout
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Schaaf de courgette en de aubergine in dunne plakken en snijd de paprika in repen Druppel wat olie over de groente.
- Verwarm een grillpan. Gril de groente in een paar minuten gaar.
- Laat de groente afkoelen en bestrooi het met wat peper en tijm.
- Rooster het brood en laat het afkoelen.
- Besmeer de boterhammen met hummus en snijd ze schuin door. Beleg met gegrilde groente.
Ingrediënten over?
Doe een stukje folie over het snijvlak van de courgette en bewaar het stukje maximaal 2 dagen in de koelkast. Overgebleven groenten kun je verwerken in een hartigetaart.
Past in dieet
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie 95 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 10 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vet 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Vezels 3 gram
Zout 0,3 gram
- Voedingscentrum