Gehakt-hamballetjes

Dat je groente kunt stomen wist u al. Maar vlees is zo ook lekker en vetarm klaar te maken! Langzamerhand gaan er steeds meer mensen over tot het stomen van groente. Vetarm, behoud van vitaminen en mineralen en kleur en geur blijven behouden. Maar het stomen van vlees is minder bekend en juist hier is een vetarme bereidingswijze bijzonder prettig.

Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • Voor 20 kleine balletjes:
  • 150 gram magere ham
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram mager varkens- of kipgehakt
  • 1 ei
  • 1 theelepel geraspte gemberwortel
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • zout, peper
  • 3 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel droge sherry (of witte wijn of groentebouillon)
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel honing
Bron 
  • SvdR