Getty Images
Met dit recept zet jij 's avonds een heerlijke maaltijd op tafel. Lekker met bloemkool en tijm erbij.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 1 kleine bloemkool
- 1 dunne prei
- 150 gram oesterzwammen
- 1 eetlepel hazelnoten
- 1 kleine varkenshaas
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- tijm
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in flinke roosjes en snijd de stelen in stukken.
- Maak de prei en de oesterzwammen schoon. Snijd de prei in dunne ringen en de oesterzwammen in repen.
- Hak de hazelnoten klein.
- Kook de bloemkool in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
- Snijd de varkenshaas in plakjes van ca. ½ cm. Bestrooi ze met peper.
- Verwarm de margarine en roerbak hierin het vlees in enkele minuten lichtbruin.
- Voeg de prei en de oesterzwammen toe en roerbak dit kort mee.
- Giet er een beetje water bij en stoof het geheel nog enkele minuten. Maak op smaak met wat tijm.
- Strooi de hazelnoten erover. Geef de aardappelen en de bloemkool erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Hazelnoten
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar hazelnoten, pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum