Geen kooktalent, maar wel lekker willen eten? Deze heerlijk Hollandse pot kan niet mislukken!
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 kleine bloemkool
- 6 aardappelen
- 150 gram rundvleesreepjes
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Pers 1 teentje knoflook uit in een grote kom.
- Maak het stukje peper schoon en snijd het in fijne reepjes.
- Roer de peper en de olie door de uitgeperste knoflook.
- Was de bloemkool en snijd de roosjes van de stronk. Snijd de stronk in stukjes.
- Schep de bloemkool door het oliemengsel en zet even weg.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Breng water met het andere teentje knoflook aan de kook.
- Doe de bloemkool boven in de stoompan of in een metalen vergiet en plaats op de pan met water en knoflook. Stoom de groente met een deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar.
- Bestrooi de vleesreepjes met peper en bak ze in de hete margarine gaar en bruin.
- Geef het vlees bij de gestoomde bloemkool en aardappelen.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Bewaar de rest van een grote bloemkool in de koelkast maximaal 10 dagen. Gebruik de rest in een rauwkostsalade of maak er een bloemkoolsoep van.
Duurzaam
Bloemkool heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie 465 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 40 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Vezels 8 gram
Zout 0,2 gram
- Voedingscentrum