Cannelloni wordt over het algemeen gevuld met vlees, maar met een groentemengsel is het een stuk gezonder en caloriearmer. Cannelloni wordt over het algemeen gevuld met vlees, maar met een groentemengsel is het niet alleen een vegetarisch gerecht, maar ook een stuk gezonder en caloriearmer. De groenten kunnen naar eigen inzicht, afhankelijk van het seizoen, worden gekozen, De ongebakken pastarolletjes kunnen goed van tevoren worden bereid, evenals de dressing. Zet beiden, afgedekt, in de koelkast en laat ze een 20-30 minuten voor het bakken op kamertemperatuur komen.
Ingrediënten
- Voor 12 rolletjes (3 p.p. als hoofdgerecht)
- 6 lasagnevellen (voorgekookt)
- voor de vulling:
- olijfolie voor het bakken van de groenten en voor de rolletjes
- 1 courgette (circa 250 gram)
- 100 gram champignons
- 3 middelgrote tomaten
- 3 eetlepels verse tuinkruiden (bijvoorbeeld platte peterselie, munt, basilicum, kervel)
- zout, peper
- 100 gram grof geraspte kaas of verbrokkelde zachte geitenkaas
- voor de courgettedressing:
- stukje courgette van de vulling, circa 40 gram
- 2 eetlepels verse tuinkruiden (zie bij de vulling)
- 2 eetlepels witte (balsamico- of wijn)azijn
- 4 eetlepels olijfolie
- zout, peper
Bron
- SvdR