Kipreepjes in kerriesaus en rijst met vruchten

Dit recept is een variatie op het bekende Zwitserse gerecht ‘geschnetzeltes’. Geschetzeltes kan worden bereid met kip, kalkoen, kalfs- of mager varkensvlees. Het vlees wordt in reepjes gesneden en de saus wordt in de klassieke vorm gemaakt met room. De gezonde variant staat hieronder beschreven.

Bereidingsduur 
gemiddeld

Ingrediënten

  •  
  • Benodigdheden
  • 200 gram kipfilet
  • boter (of margarine of bak- en braadvet (met olijfolie) uit de knijpfles)
  • zout, peper
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 dl kippenbouillon (van een half tablet)
  • 1 dl melk
  • voor de rijst:
  • 150 gram (zilvervlies)rijst
  • 2 plakken (verse) ananas
  • 2 lente-uitjes
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 10 gram boter (of margarine of bak- en braadvet (met olijfolie) uit de knijpfles)