Dit recept is een variatie op het bekende Zwitserse gerecht ‘geschnetzeltes’. Geschetzeltes kan worden bereid met kip, kalkoen, kalfs- of mager varkensvlees. Het vlees wordt in reepjes gesneden en de saus wordt in de klassieke vorm gemaakt met room. De gezonde variant staat hieronder beschreven.
Bereidingsduur
gemiddeld
Ingrediënten
- Benodigdheden
- 200 gram kipfilet
- boter (of margarine of bak- en braadvet (met olijfolie) uit de knijpfles)
- zout, peper
- 1 eetlepel bloem
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 dl kippenbouillon (van een half tablet)
- 1 dl melk
- voor de rijst:
- 150 gram (zilvervlies)rijst
- 2 plakken (verse) ananas
- 2 lente-uitjes
- 1 banaan
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
- 10 gram boter (of margarine of bak- en braadvet (met olijfolie) uit de knijpfles)