Kipreepjes in mosterdsaus

Getty Images

Dit recept is lekker en voedzaam.

Aantal personen: 2            bereidingstijd: 15-30 minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram snijbonen
  • 1 kleine ui of 2 sjalotten
  • 150 gram champignons
  • 200 gram kipfilet
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel kookroom
  • citroensap

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  6. Snijd de kipfilet in smalle repen en bestrooi ze met peper.
  7. Verwarm de margarine en bak hierin de reepjes kip bruin.
  8. Fruit de ui en het mosterdzaad kort mee.
  9. Voeg de mosterd en de champignons toe en laat dit een paar minuten mee pruttelen.
  10. Roer er 100 ml water door en kook de saus nog 1 minuut.
  11. Roer de room door de saus en breng het gerecht tegen de kook aan. Maak het op smaak met een paar druppels citroensap en een beetje peper.
  12. Serveer de snijbonen en de aardappelen erbij.

Ingrediënten over?

  • Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
  • Bewaar champignons in een plastic bakje of papieren zak. Ze zijn nog 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gebruik de rest van de champignons bij deze lekkere viskoekjes.

Duurzaam

  • Snijboon is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
  • Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                           460 kcal
Eiwit                                                35 gram
Koolhydraten                               45 gram
Waarvan suikers                           2 gram
Vet                                                   10 gram
Waarvan verzadigd vet               2 gram
Vezels                                             15 gram
Zout                                               0,3 gram

Auteur