Getty Images
Dit recept is lekker en voedzaam.
Aantal personen: 2 bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 400 gram snijbonen
- 1 kleine ui of 2 sjalotten
- 150 gram champignons
- 200 gram kipfilet
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel kookroom
- citroensap
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
- Snijd de kipfilet in smalle repen en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de margarine en bak hierin de reepjes kip bruin.
- Fruit de ui en het mosterdzaad kort mee.
- Voeg de mosterd en de champignons toe en laat dit een paar minuten mee pruttelen.
- Roer er 100 ml water door en kook de saus nog 1 minuut.
- Roer de room door de saus en breng het gerecht tegen de kook aan. Maak het op smaak met een paar druppels citroensap en een beetje peper.
- Serveer de snijbonen en de aardappelen erbij.
Ingrediënten over?
- Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
- Bewaar champignons in een plastic bakje of papieren zak. Ze zijn nog 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gebruik de rest van de champignons bij deze lekkere viskoekjes.
Duurzaam
- Snijboon is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
- Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie 460 kcal
Eiwit 35 gram
Koolhydraten 45 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Vezels 15 gram
Zout 0,3 gram