Getty Images
Heerlijk, kersen op het menu. Kon elke dag maar zo'n dag zijn!
Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van ruim 30 minuten.
Ingrediënten
- 250 gram kersen
- 1 dl rode wijn
- ½ kaneelstokje
- 1 zakje vanillesuiker
- 1½ eetlepel suiker
- 1 theelepel aardappelmeel
- 2 eetlepel yoghurt
Bereiding
- Was de kersen, halveer ze en ontpit ze.
- Breng de wijn met het kaneelstokje, de vanillesuiker en 1 eetlepel suiker tegen de kook aan.
- Voeg de kersen toe en laat ze 5 minuten meetrekken.
- Bind het vocht met wat aangemengd aardappelmeel.
- Verwijder het kaneelstokje en laat de kersen afkoelen.
- Schep de yoghurt over de kersen.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamskoteletjes met gremolata, sperzieboontjes en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
Energie | 305 kcal | 480 kcal |
Eiwit | 20 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 0 gram | 30 gram |
Vet | 25 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 9 gram | 9 gram |
Vezels | 0 gram | 8 gram |