Een heerlijke omelet met truffel. Ook lekker met paddenstoelen!
Ingrediënten
- Ingredienten:
- 3 eieren
- 1/2 kleine truffel
- peper, zout
- 1 eetlepel melk
- 20 gram boter
Bereiding
Leg drie dagen van tevoren de truffel bij de eieren en zet de schaal afgedekt weg.
Klop de avond van tevoren de eieren met peper, zout en melk los in een kom en schaaf (kan ook met de kaas- i.p.v. een truffelschaaf) de truffel dun boven de kom. Dek af en zet koel weg.
Verhit de boter in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en bak op een middelhoog vuur de omelet. De omelet is goed als de onderkant goudbruin is en de bovenkant nog licht vochtig.
Serveer de omelet warm met licht geroosterd brood.
Tip: Natuurlijk kan deze omelet ook met paddenstoelen worden gebakken. Bak in dit geval eerst de paddenstoelen naar keuze aan, voeg het eimengsel toe en bak een omelet op middelhoog vuur.