Een gezonde maaltijdsalade vol knapperige groenten.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet
- 5 kruidenpoeder
- 1 eetlepel olie
- 150 gram peultjes
- 100 gram taugé
- 100 gram worteltjes
- 1 bosje radijs
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels gembersiroop
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel cashewnoten
- 2 volkoren pistoletjes
Bereiding
- Bestrooi de kipfilet met wat 5 kruidenpoeder. Snijd de kip in smalle repen.
- Bak de repen kip in de hete olie in ca. 6 minuten gaar en bruin. Laat de kip afkoelen.
- Maak de groente schoon.
- Halveer de peultjes. Kook de peultjes 2 minuten in weinig water.
- Doe de taugé in een vergiet en schenk de peultjes met het kookwater hier boven uit.
- Laat de groente uitlekken.
- Snijd de worteltjes en radijs in plakjes en het bosuitje in smalle ringen.
- Klop een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de gembersiroop, de sesamolie en wat 5 kruidenpoeder.
- Meng de dressing en de kip door de groente.
- Hak de cashewnoten grof en strooi ze erover.
- Serveer de pistoletjes bij de salade.
Ingrediënten over?
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.
Duurzaam
- Dit recept bevat 'Peultjes'. Dit product is deze maand (augustus) niet de meest duurzame oplossing.
- Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie 445 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 40 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Vezels 10 gram
Zout 0,8 gram