Heerlijk hartige lunchbroodjes met ansjovis.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 flinke, rijpe tomaten
- 1 rode puntpaprika
- 4 radijsjes
- 1 bosuitje
- 2 takjes peterselie
- 10 blaadjes basilicum
- 2 ansjovisjes (blik)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- Ca. 1 eetlepel rode wijnazijn
- Peper
- 2 bruine Italiaanse bollen
Bereiding
- Maak de groente en kruiden schoon.
- Laat de ansjovisjes uitlekken.
- Pel de knoflook.
- Pureer alles heel grof met een staafmixer of hak het met een mes klein.
- Maak op smaak met de olijfolie, wijnazijn en peper.
- Snijd de Italiaanse bollen open en beleg ze met het groentemengsel. Druk stevig aan en laat het brood even liggen, want het brood moet zacht worden van de vulling.
Ingrediënten over?
Bewaar de rest van de ansjovisjes afgedekt in een schaaltje in de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar. Gebruik ansjovisfiletjes als smaakmaker in soep of saus.
Duurzaam
Ronde tomaat is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Dit recept bevat ansjovis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese ansjovis met MSC, uit de Middellandse zee is tweede keus.
Past in dieet
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
Voedingswaardentabel
Energie 300 kcal
Eiwit 10 gram
Koolhydraten 45 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vet 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Vezels 6 gram
Zout 1,4 gram