Getty Images
Dit is een makkelijk recept voor een heerlijk bijgerecht. De paprika-tomaat-chutney combineer je perfect met gegrilde groenten, vlees of vis.
Bereidingsduur
meer dan dertig minuten
Ingrediënten
- 1 groene paprika
- 1 oranje paprika
- 500 gram tomaten
- 250 gram zilveruitjes, gepeld en fijngehakt
- 200 mililiter appelazijn
- 200 gram bruine suiker
- zout
- snufje kurkumapoeder
- 1 eetlepel mosterdzaadjes
- 1 eetlepel zwarte peperkorrels
Bereiding
- Was de paprika’s. Halveer ze en verwijder de steelaanzetten, pitten en de binnenkant. Snijd de paprika's vervolgens in blokjes.
- Kerf de tomaten kruislings in en houd ze kort in kokend water tot de schil begint los te laten. Schil, steelaanzetten en pitten verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
- Doe de groenten met de appelazijn, suiker en kruiden in een pan en breng het geheel aan de kook. Bij gemiddelde temperatuur ongeveer 40 minuten laten sudderen en regelmatig omroeren.
- Vul uitgespoelde glazen (weck)potten met de chutney, sluit deze af en laat de paprika- tomaat-chutney voor gebruik afkoelen.