Dit is weer eens wat anders, een heerlijk pittig eitje. Lekker voor bij bami of nasi.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 1 komkommer
- azijn
- 4 eieren
- ½ theelepel laos of gemberpoeder
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- 150 gram volkoren noedels
Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de peper schoon en snijd ze klein.
- Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken. Maak met wat ringetjes rode peper en azijn er een salade van.
- Kook de eieren in 10 minuten hard.
- Wrijf of hak de ui, knoflook en de rest van de peper met de laos tot een pasta.
- Verwarm de olie en fruit hierin de pasta enkele minuten zacht.
- Voeg 4 eetlepels water toe met 1 eetlepel azijn, de ketjap en de basterdsuiker. Laat dit enkele minuten zacht koken.
- Pel de eieren en halveer ze. Schenk de saus over de eieren.
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Geef de noedels en de komkommersalade bij de eieren.
Allergie info
Lees voor het gebruik van ketjap het etiket.
Ingrediënten over?
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.
Duurzaam
Komkommer is de maand (april) een seizoensproduct.
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij diabetes
- Vrij van melk
Voedingswaardentabel
Energie 510 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 60 gram
Waarvan suikers 15 gram
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Vezels 7 gram
Zout 1,4 gram
- Voedingscentrum