Getty Images
Een lekkere schotel met kip. Eet u liever vegetarisch? Vervang dan de kip met vegetarische kipstukjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- Handje koriander of peterselie
- 150 gram kipfilet
- Zwarte peper
- 2 eetlepels olijfolie
- Paprikapoeder
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout (400 gram)
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
- Maak de paprika en de peper schoon. Snijd de paprika in repen en de peper fijn.
- Spoel de kidneybonen af.
- Was de koriander en snijd deze fijn.
- Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met peper.
- Verhit de olie in een pan en bak de ui en de knoflook glazig.
- Voeg de kipfiletreepjes toe en bak ze bruin.
- Bak het paprikapoeder en de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel pruttelen.
- Doe de paprika, peper en kidneybonen erbij en laat het 5 minuten sudderen.
- Serveer met de koriander of peterselie.
Voedingswaarden
Energie
410kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Suiker
15 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum