Pittige kidneybonenschotel met kip

Man aan het koken
Getty Images

Een lekkere schotel met kip. Eet u liever vegetarisch? Vervang dan de kip met vegetarische kipstukjes.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • Handje koriander of peterselie
  • 150 gram kipfilet
  • Zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Paprikapoeder
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout (400 gram)

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
  2. Maak de paprika en de peper schoon. Snijd de paprika in repen en de peper fijn.
  3. Spoel de kidneybonen af.
  4. Was de koriander en snijd deze fijn.
  5. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met peper.
  6. Verhit de olie in een pan en bak de ui en de  knoflook glazig.
  7. Voeg de  kipfiletreepjes toe en bak ze bruin.
  8. Bak het paprikapoeder en de tomatenpuree kort mee.
  9. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel pruttelen.
  10. Doe de paprika, peper en kidneybonen erbij en laat het 5 minuten sudderen.
  11. Serveer met de koriander of peterselie.

Voedingswaarden

Energie 
410kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
35 gram
Suiker 
15 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum