Getty Images
Lekker soeprecept uit de Poolse keuken. Weer eens iets anders!
Ingrediënten
- 50 gram mager rookspek
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dunne winterwortel
- Stukje knolselderij
- 2 dl bouillon
- 400 gram zuurkool
- ½ theelepel komijnzaad
- 2 aardappelen
- 75 gram achterham
Bereiding
- Snijd het spek in kleine blokjes en bak ze in een soeppan langzaam bruin.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de wortel in halve plakjes en de knolselderij in blokjes.
- Bak de groente een paar minuten mee met het spek.
- Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook.
- Kook de groente in 5 minuten gaar.
- Schep de zuurkool en het komijnzaad er door en laat de soep nog 10 minuten koken.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Kook de aardappelblokjes in een beetje water gaar.
- Giet het water van de aardappelblokjes af en roer de blokjes met een houten lepel tot puree.
- Snijd de ham in reepjes.
- Roer de aardappelpuree door de soep en laat hierdoor de soep binden. Roer er de ham door.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 285 kcal | 450 kcal |
Eiwit | 20 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 50 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 4 gram | 4 gram |
Vezels | 10 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum