Deze verwennerij tover je binnen een kwartier op tafel.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 0-15 minuten
Ingrediënten
- ½ perssinaasappel
- 7 pruimen
- 200 ml halfvolle Biogarde yoghurt
Bereiding
- Pers de halve sinaasappel uit.
- Maak de pruimen schoon. Pureer 6 pruimen en snijd 1 pruim in mooie stukjes.
- Klop de yoghurt luchtig met de pruimenpuree en het sinaasappelsap.
- Verdeel dit over 2 coupes en garneer met de stukjes pruim.
Ingrediënten over?
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.
Duurzaam
Pruim heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie 115 kcal
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 15 gram
Waarvan suikers 15 gram
Vet 2 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Vezels 3 gram
Zout 0,1 gram
- Voedingscentrum