Sinaasappel-kwarkpudding

Getty Images

Een verfrissend nagerecht voor in de warmere maanden.

Aantal personen: 2                       Bereidingstijd: 30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 sinaasappels
  • 2 eetlepels (sinaasappel)jam zonder suiker
  • 200 gram magere kwark
  • olie
  • 1 sinaasappel

Bereiding

  1. Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
  2. Pers 1 sinaasappels uit. Verwarm de helft van het sinaasappelsap. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes op in het hete sap. Voeg de rest van het sinaasappelsap toe. Roer het gelatine-sapmengsel en de jam door de kwark.
  3. Bestrijk een puddingvorm of kom dun met olie. Heb je geen kom of puddingvorm? Geen probleem! Je kunt ook gewoon een glaasje gebruiken. 
  4. Meng alles luchtig door elkaar en schep het mengsel in de vorm, vorm of het glaasje. Laat de pudding op een koele plaats opstijven.
  5. Snijd de andere sinaasappel in dunne plakken en halveer ze. Stort de pudding op een schaal en garneer met de plakken sinaasappel of eet dit dessert uit het glaasje.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht röstikoekjes met zalm en zure room en snijbonen.

Ingrediënten over?

Gebruik een schone lepel om wat kwark uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast. Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden, wat fruit of een drupje honing.

Duurzaam

Sinaasappel heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                       185 kcal
Eiwit                                            10 gram
Koolhydraten                           15 gram 
Waarvan suikers                     15 gram
Vet                                                 4 gram
Waarvan verzadigd vet           1 gram
Vezels                                           3 gram
Zout                                           0,1 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum