Getty Images
Deze stoofschotel kruid je met piment en kaneel. Wij serveren er kip bij.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram aardappelen
- 1 eetlepel olie
- 500 gram courgette
- 2 tomaten
- ½ theelepel kaneel
- 1½ theelepel piment
- 150 gram kippendijfilet
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Schil de aardappelen en snijd ze in flinke stukken.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Voeg de stukken aardappel en 200 ml water toe en stoof dit 10 minuten.
- Maak de courgettes schoon en snijd ze in plakken.
- Was de tomaten en snijd ze in parten.
- Doe de plakken courgette, de parten tomaat, de kaneel en 1 theelepel piment bij de aardappelen en stoof het geheel in nog eens 10 minuten verder gaar.
- Snijd de kip in smalle repen en bestrooi ze met peper en een beetje piment.
- Bak de kipreepjes in de hete margarine in 8 minuten gaar en lichtbruin. Geef de kip bij de stoofschotel.
Allergie info
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
In de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.
Duurzaam
Courgette heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaarden per persoon
|
|
Energie | 490 kcal |
Vet | 20 gram |
Waarvan verzadigd | 4 gram |
Koolhydraten | 50 gram |
Waarvan suikers | 9 gram |
Vezels | 8 gram |
Eiwit | 25 gram |
Zout | 0,2 gram |
Bron
- Voedingscentrum