Getty Images
Jennifer Jessica van 'Surinaams koken met Jen' en het Voedingscentrum hebben de handen ineen geslagen. Ze maakte voor ons deze smaakvolle salade met kip.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 80 gram gerookte kipfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels massala
- 1 teentje knoflook
- 1 krop sla
- 1 tomaat
- 1/2 komkommer
- 1 rode ui
- 1 eetlepel azijn
- 50 gram ongezouten cashewnoten
- 4 volkoren broodjes
Bereiding
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
- Verwarm de olijfolie en bak hierin de kip met de massala kort.
- Pel de knoflook en snijd het klein. Fruit de knoflook kort mee met de kip.
- Schep de kip uit de pan en houd apart.
- Maak een dressing door 2 eetlepels water in de pan te gieten, goed roeren en af laten koelen.
- Maak de groente schoon. Snijd de sla in repen, de komkommer en tomaat in blokjes en de ui in fijne snippers.
- Meng de groente met de lepel azijn en doe het in een kom. Schep de massaladressing erover.
- Schep de kip op de groente en strooi de cashewnoten erover.
- Serveer er brood bij.
Ingrediënten over?
Cashewnoten over? Goed afgesloten en donker bewaard zijn ze ongeveer een jaar houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1900 milligram