Thaise noedelsoep met kip

Getty Images

Verwennerij van de bovenste plank.

Aantal personen: 2                    Bereidingstijd: 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram Thaise groentemix
  • 1 teentje knoflook
  • 1/3 kippenbouillontablet met minder zout
  • 100 gram volkoren noedels
  • 4 takjes koriander
  • 1 eetlepel vissaus (Nam pla) of ketjap

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
  2. Verwarm de olie in een soeppan en roerbak hierin de kip bruin.
  3. Voeg de Thaise groentemix toe en roerbak dit kort mee. Pers het teentje knoflook er bovenuit.
  4. Schenk er 400 ml water bij, voeg het stukje bouillontablet toe en kook dit 5 minuten.
  5. Doe de noedels erbij en laat ze volgens de gebruiksaanwijzing gaar worden.
  6. Was de koriander en knip het klein.
  7. Maak de soep op smaak met wat vissaus of ketjap en garneer met de koriander.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Koriander: Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar. 

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

Energie

   500 kcal

Vet

   15 gram

Waarvan verzadigd vet

   3 gram

Koolhydraten

   45 gram

Waarvan suikers

   10 gram

Vezels

   8 gram

Eiwit

   40 gram

Zout

   1,4 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum