Getty Images
Verwennerij van de bovenste plank.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 0-15 minuten
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet
- peper
- 2 eetlepels olie
- 400 gram Thaise groentemix
- 1 teentje knoflook
- 1/3 kippenbouillontablet met minder zout
- 100 gram volkoren noedels
- 4 takjes koriander
- 1 eetlepel vissaus (Nam pla) of ketjap
Bereiding
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de olie in een soeppan en roerbak hierin de kip bruin.
- Voeg de Thaise groentemix toe en roerbak dit kort mee. Pers het teentje knoflook er bovenuit.
- Schenk er 400 ml water bij, voeg het stukje bouillontablet toe en kook dit 5 minuten.
- Doe de noedels erbij en laat ze volgens de gebruiksaanwijzing gaar worden.
- Was de koriander en knip het klein.
- Maak de soep op smaak met wat vissaus of ketjap en garneer met de koriander.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Koriander: Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van melk
Voedingswaarden per persoon
Energie | 500 kcal |
Vet | 15 gram |
Waarvan verzadigd vet | 3 gram |
Koolhydraten | 45 gram |
Waarvan suikers | 10 gram |
Vezels | 8 gram |
Eiwit | 40 gram |
Zout | 1,4 gram |
Bron
- Voedingscentrum