Tompouce met krab

Een feestelijk voorgerecht die goed uit de hand te eten als een minihamburger. Hieronder vindt u de benodigdheden en een uitleg voor de bereiding van dit feestelijke gerecht.

Bereidingsduur 
gemiddeld

Ingrediënten

  •  
  • Benodigdheden
  • 8 plakjes (roomboter)bladerdeeg (vers gemaakt of ontdooide plakjes diepvries)
  • 1 eidooier
  • 1-2 eetlepels sesamzaadjes
  • zeezout
  • 1 blikje krabvlees, zonder baleinen of – erg lekker – een gekookte krabpoot
  • 3 lente-uitjes
  • ca. 4 cm verse gemberwortel
  • 50 ml olijfolie
  • 20 ml balsamico azijn (wit, eventueel een fijne witte wijnazijn)
  • 1-2 eetlepels chili pepperstripes, zongedroogde tomaatjes in olie of zoete rode puntpaprika