Tonijn-bonensalade

Getty Images

Wat een verwennerij! Zowel voor de lunch als het avondeten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 bosui of stukje prei
  • 1 kleine pot witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 10 blaadjes basilicum
  • citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)
  • peper
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  • Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drieën.
  • Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen.
  • Was de tomaatjes en halveer ze.
  • Maak de bosui of het stukje prei schoon en snijd het in smalle ringen.
  • Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken.
  • Was de basilicum.
  • Maak een saus van citroensap, de olie, peper en kleingesneden basilicum.
  • Meng de saus door de groente en de witte bonen.
  • Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Meng de vis voorzichtig door de salade.
  • Geef er brood bij.


Ingrediënten over?

Basilicum:
Bewaar de kruiden tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast. Ze zijn nog 5 dagen houdbaar. 

Kerstomaatjes:
Bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.
 

Voedingswaarden

Energie 
520kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum