Getty Images
Wat een verwennerij! Zowel voor de lunch als het avondeten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 300 gram sperziebonen
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 bosui of stukje prei
- 1 kleine pot witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 10 blaadjes basilicum
- citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blikje tonijn op water (naturel)
- peper
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drieën.
- Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Maak de bosui of het stukje prei schoon en snijd het in smalle ringen.
- Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken.
- Was de basilicum.
- Maak een saus van citroensap, de olie, peper en kleingesneden basilicum.
- Meng de saus door de groente en de witte bonen.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Meng de vis voorzichtig door de salade.
- Geef er brood bij.
Ingrediënten over?
Basilicum:
Bewaar de kruiden tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast. Ze zijn nog 5 dagen houdbaar.
Kerstomaatjes:
Bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1700 milligram
Bron
- Voedingscentrum