Voor deze tostada gebruik je een tortilla of wrap, maar je rolt hem niet op. Een lekker en snel gerecht vol verrassende smaken.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 Spaans pepertje
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 150 gram Mexicaanse groentenmix, diepvries
- 100 gram alfalfa
- 4 takjes koriander
- 2 volkoren tortilla's (pak)
Bereiding
- Maak de ui en het pepertje schoon en snijd ze klein.
- Snijd de kip in reepjes.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de kipfilet en het pepertje al omscheppend mee.
- Voeg de tomatenblokjes en de groentenmix toe en smoor dit enkele minuten op een zacht vuur.
- Was de alfalfa en de koriander.
- Knip de koriander klein.
- Bak de tortilla’s in een droge koekenpan om en om lichtbruin en knapperig.
- Schep de alfalfa en de koriander door de saus en verdeel dit over de gebakken tortilla’s.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik: doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden. Verwerk de rest bijvoorbeeld in een viscurry.
Duurzaam
Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
Voedingswaardentabel
Energie: 490 kcal
Eiwit: 35 gram
Koolhydraten: 50 gram
Waarvan suikers: 7 gram
Vet: 15 gram
Waarvan verzadigd vet: 2 gram
Vezels: 9 gram
Zout: 1,2 gram
- Voedingscentrum