Een smakelijke recept voor varkensfilet met sinaasappel. Lekker met paksoi!
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 0-15 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 lapjes varkensfilet
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 paksoi
- 1 eetlepel olie
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel sinaasappelmarmelade met minder suiker
- mespunt gemberpoeder
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi het vlees met peper en bak het in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
- Maak de paksoi schoon en snijd het in repen. Roerbak de paksoi in de hete olie in een paar minuten beetgaar.
- Was de sinaasappel en rasp 1 theelepel van het buitenste van de schil.
- Schil de sinaasappel dik, snijd het vruchtvlees in blokjes en vang het sap op.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Bak de blokjes sinaasappel kort in de achtergebleven margarine. Voeg de sinaasappelmarmelade, het gemberpoeder, het opgevangen sinaasappelsap, 100 ml water en de geraspte sinaasappelschil toe en warm dit even door.
- Warm het vlees nog even in de saus op. Geef de paksoi en aardappelen erbij.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Jam met minder suiker: bij jam en marmelade zorgt de hoeveelheid suiker er voor dat het heel lang houdbaar is. Jam met minder suiker, light jam of halva jam of broodbeleg zonder suiker is daarom beperkt houdbaar en kan snel gaan schimmelen. Gebruik daarom altijd een schone lepel of mes en bewaar de aangebroken pot maximaal 30 dagen in de koelkast.
Duurzaam
Paksoi is deze maand (april) een seizoensproduct.
Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie: 495 kcal
Eiwit: 30 gram
Koolhydraten: 45 gram
Waarvan suikers: 10 gram
Vet: 20 gram
Waarvan verzadigd vet: 4 gram
Vezels: 7 gram
Zout: 0,3 gram
- Voedingscentrum