Geniet van dit heerlijke visgerecht van kabeljauwfilet of wilde Alaskazalm met een aardappelkorst. Dit gerecht is te bereiden binnen 55 minuten.
hoofdgerecht
bereiding 55 minuten
voor 2 personen
2 kleine aardappelen
2 lente-uitjes
1 el Dijonmosterd
1 kl mierikswortel (uit pot)
1 el boter
125 ml witte wijn
2 gekookte rode bieten
1 ui
2 el azijn
1 takje dille
2. Schil de aardappelen en rasp ze grof. Spoel onder stromend water in een zeef. Druk er alle vocht uit. Leg de geraspte aardappelen op een schone theedoek. Was de lente-uitjes en snijd ze in ringetjes. Laat de aardappelen en de lente-uitjes even bakken in de warme boter. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur, voeg de mierikswortel toe en meng goed.
3. Breng de vis op smaak met peper en zout. Schik de vis in een met boter ingesmeerde vorm en bedek met het aardappelmengsel. Voeg de witte wijn toe en laat 30 à 40 minuten bakken in een op 120°C voorverwarmde oven.
4. Snijd de rode bieten in plakjes. Pel de ui, snijd in de lengte in tweeën en snijd in fijne ringen. Meng met de rode biet en breng op smaak met de azijn.
5. Garneer de vis met dille en serveer op borden met de salade van rode biet.
Klik hier om terug te gaan naar de visgerechten!
bereiding 55 minuten
voor 2 personen
Ingrediënten:
400 g kabeljauwfilet of wilde Alaskazalm2 kleine aardappelen
2 lente-uitjes
1 el Dijonmosterd
1 kl mierikswortel (uit pot)
1 el boter
125 ml witte wijn
2 gekookte rode bieten
1 ui
2 el azijn
1 takje dille
Bereidingswijze:
1. Snijd de vis in twee gelijke stukken.2. Schil de aardappelen en rasp ze grof. Spoel onder stromend water in een zeef. Druk er alle vocht uit. Leg de geraspte aardappelen op een schone theedoek. Was de lente-uitjes en snijd ze in ringetjes. Laat de aardappelen en de lente-uitjes even bakken in de warme boter. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur, voeg de mierikswortel toe en meng goed.
3. Breng de vis op smaak met peper en zout. Schik de vis in een met boter ingesmeerde vorm en bedek met het aardappelmengsel. Voeg de witte wijn toe en laat 30 à 40 minuten bakken in een op 120°C voorverwarmde oven.
4. Snijd de rode bieten in plakjes. Pel de ui, snijd in de lengte in tweeën en snijd in fijne ringen. Meng met de rode biet en breng op smaak met de azijn.
5. Garneer de vis met dille en serveer op borden met de salade van rode biet.
Klik hier om terug te gaan naar de visgerechten!