Getty Images
Heerlijke vleesspiesjes van de grill.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes
- citroensap
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 (oude) volkoren boterhammen
- 6 takjes peterselie
- 150 gram tartaar
- 1 teentje knoflook
- 1 klein ei
- peper
- 12 champignons
- 150 gram kerstomaatjes (div. kleuren)
- 2 bosjes radijs
Materialen
6 houten satéprikkers
Bereiding
- Was de krieltjes en snijd grote een keer door. Kook de krieltjes in weinig water 6 minuten gaar.
- Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng de dressing door de nog warme krielaardappeltjes en laat dit afkoelen.
- Snijd een halve boterham in stukken en week het brood in een lepel water. Snijd de rest van het brood in blokjes.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Maak de tartaar aan met peterselie, het uitgeperste teentje knoflook, het ei, het geweekte brood en peper.
- Vorm van de tartaar kleine worstjes van ca. 4 cm lengte en laat ze 20 minuten afgedekt in de koelkast opstijven.
- Laat de houten satéprikkers 10 minuten in koud water weken.
- Maak de champignons schoon.
- Warm de grill voor.
- Rijg aan de houten satéprikkers het vlees, champignons en broodblokjes.
- Bak de spiesjes onder de hete grill in 8-10 minuten aan alle kanten gaar en bruin.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Was de radijs en snijd ze in plakjes.
- Meng de radijs en tomaatjes door de krieltjes en maak op smaak met nog wat citroensap, peper en peterselie. Geef de salade bij de vleesspiesjes.
Ingrediënten over?
Brood: Vries brood direct na aankoop in dagporties in. Het is zo 1 maand houdbaar.
Past in dieet
- Bij diabetes
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
VoedingswaardentabelEnergie 560 kcal | |
Bron
- Voedingscentrum