Getty Images
Mals gestoofd in de braadpan kan niemand de verleiding van de kippenbouten die vandaag op het menu staan, weerstaan. Een heerlijk hoofdgerecht met een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met paksoi en mie.
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels hoisinsaus
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel vijfkruidenpoeder (mengsel van kaneel, kruidnagel, sechuanpeper, steranijs en venkelzaad en verkrijgbaar in een toko)
- 2 kippenbouten
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel maïzena
Bereidingswijze
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Pers het teentje knoflook boven een grote kom uit.
- Voeg de ui, de hoisinsaus, de ketjap, de sambal, het citroensap en het vijfkruidenpoeder toe.
- Neem het vel van de kip en wentel de bouten door de marinade.
- Laat de kip afgedekt in de koelkast tenminste 1 uur marineren.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Voeg 1 dl water en de marinade toe en stoof de kip in 50 minuten gaar. Roer de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het vocht. Laat de saus nog 1 minuut doorkoken.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 390 kcal | 645 kcal |
Eiwit | 30 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 25 gram | 75 gram |
Vet | 20 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 5 gram |
Vezels | 1 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum