Een heerlijke frisse couscoussalade voor de zomerse dagen. Geschikt voor het avondeten, maar ook als lunch!
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
- 4 eieren
- ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 1 eetlepel citroensap
- 150 gram volkoren couscous
- 8 takjes koriander
- 8 takjes peterselie
- 12 blaadjes munt
- 1 bosje radijs
- 3 tomaten
- stuk komkommer
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Kook de eieren hard.
- Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Doe de couscous in een kom en giet de bouillon er overheen. Roer er met een vork de geraspte citroenschil en het citroensap door en laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
- Was de kruiden en knip ze klein.
- Maak de groente schoon en snijd ze in plakken of blokjes.
- Meng de helft van de kruiden en de olie door de couscous.
- Meng de rest van de kruiden door de groente.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Geef de parten ei en de salade bij de couscous.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Verse kruiden: Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in. Je kunt de verse kruiden ook gebruiken voor deze Aardappelspiesjes met gegrilde courgette en ei.
Duurzaam
Dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Radijs is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij diabetes
- Vrij van melk
Voedingswaardentabel
Energie 485 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 55 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Vezels 8 gram
Zout 0,5 gram
- Voedingscentrum