Stelling: Ik eet deze week geen vlees

Getty Images

De Nationale Week Zonder Vlees is van start gegaan. Tot en met zondag 15 maart worden Nederlanders aangemoedigd om vlees te vervangen door vegetarische gerechten. Doet u er aan mee?

‘Samen maken we met elke week een dagje zonder vlees het verschil voor de toekomst van onze planeet’, zo is op de website van de Week Zonder Vlees te lezen. Wie zeven dagen kiest voor vegetarische gerechten, bespaart 130 liter water, 76 kilometer autorijden aan CO2-uitstoot en 770 gram dierenvlees.

Populair

Het jaarlijks terugkerende initiatief dat in het leven is geroepen door Isabel Boerdam, oprichter van de website De Hippe Vegetariër, krijgt steeds meer bijval vanuit de voedselindustrie. Dit jaar bieden bijvoorbeeld meer dan 900 restaurants een week lang een speciaal vegetarisch menu aan. Ruim 26.000 mensen hebben op de website van De Week Zonder Vlees aangegeven deze week mee te doen.

Betutteling

Maar niet iedereen draagt het initiatief een warm hart toe. ‘Betutteling’ en ‘ik bepaal zelf wanneer ik geen vlees eet’, zijn enkele tegenargumenten die consumenten op Twitter geven. Weer een ander zegt vlees geen week te kunnen missen. 

Branchevereniging de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) vindt De Week Zonder Vlees voor de bewustwording een goed idee, maar benadrukt ook dat regelmatig vlees eten past in een gezond voedingspatroon. Dat zegt directeur Marian Lemsom tegen vakblad vleesplus.nl

Stelling

Doet u mee aan De Week Zonder Vlees? Reageer op onze stelling.

Auteur