Getty Images
Een heerlijke winterse soep met groente en kip!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram prei
- 400 gram aardappelen
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 3 dl bouillon
- 1 kleine gerookte kipfilet
- 1 dl halfvolle melk
Bereiding
- Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
- Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de prei met de kerrie 5 minuten zacht.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Schep een flinke lepel preiringen uit de pan en houd achter voor garnering.
- Voeg de aardappelen toe met de bouillon en breng dit aan de kook. Laat de aardappelen en de prei in 10 minuten gaarkoken.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Verdun de soep met wat melk en roer er de kip en de achtergehouden preiringen door. Maak de soep op smaak met wat peper.
Ingrediënten over?
Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7° C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
405kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
8 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum