Getty Images
Vandaag staat op het menu: aardappeltaart met rozemarijn. Ook lekker met rucola-tomatensalade met radijs en augurkjes. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ eetlepel olie
- 100 gram magere feta (blokjes 10% vet)
- 600 gram vastkokende aardappelen
- ½ eetlepel rozemarijnnaaldjes
- 2 eieren
- ½ dl halfvolle melk
- 2 dl groentebouillon
Bereiding
- Warm de oven voor op 180° C.
- Bestrijk een ovenvaste schaal dun met olie.
- Hak de blokjes feta tot grove stukjes.
- Boen de aardappelen goed schoon. Schaaf de aardappelen met een schaaf of in de keukenmachine in dunne plakjes.
- Hak de rozemarijnnaaldjes grof en schep ze door de aardappelen.
- Schik de helft van de aardappelplakjes dakpansgewijs in de schaal en verdeel de helft van de feta er over.
- Leg de rest van de aardappelplakjes er op en strooi de rest van de feta er over.
- Klop de eieren los met de melk, de bouillon en wat peper en schenk dit over de aardappelen.
- Laat de aardappeltaart in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar worden en bruin kleuren. Dek eventueel de taart af met aluminiumfolie als deze te donker wordt.
Menusuggestie
Lekker met rucola-tomatensalade met radijs en augurkjes.
Hiervoor heb je nodig...
- Rucola-tomatensalade
- 6 radijsjes
- 6 kleine augurken
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Feta:
Bewaar feta in de gesloten verpakking nog maximaal 3 dagen in de koelkast. Verkruimel wat feta op brood. Lekker met plakjes radijs, tomaat of augurk.
Voedingswaarden
Energie
425kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
5 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum