Getty Images
Kies zelf welke appelsoort je er doorheen doet.
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram tarwebloem
- 30 gram zemelen (+ een beetje voor de garnering)
- 1 zakje gist
- 10 gram zout
- 300 milliliter melk
- 50 gram gesmolten boter
- olie om mee te bestrijken
- 1,5 eetlepel kaneel
- 3 eetlepels suiker
- 2 appels, geschild en in stukjes
Bereiding
- Meng het gist met de bloem, zout en zemelen in een grote kom.
- Voeg de melk en boter toe en meng alles tot een zacht deeg. Laat dit 15 min staan.
- Bestrijk vervolgens het aanrecht met olie en kneed hierop het deeg 5 tot 10 min tot het soepel en elastisch is.
- Vorm het tot een bal, doe deze in een kom, dek af met een theedoek en laat op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
- Bestrijk het werkvlak opnieuw met olie en rol het deeg hierop uit tot een dunne, rechthoekige lap.
- Meng de kaneel en suiker en strooi dit over het deeg.
- Verdeel de appelstukjes erover.
- Rol het deeg op, begin aan een lange kant.
- Vouw de zijkanten naar beneden en duw ze dicht.
- Leg het brood met de naad naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Maak met een scherp mes enkele inkepingen over de breedte van het brood en strooi de overgebleven zemelen erover.
- Dek losjes af met een doek en laat het weer 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Zet het brood in het midden van de oven en besprenkel met een beetje water.
- Bak het brood in 25 tot 30 min goudbruin en gaar.